Bytesbootcamp

Idag är första dagen på min 13 dagar långa ledighet över jul. Jag inledde med att sätta väckarklockan extra tidigt för att åka till Paulinda och träna. En så bra start på ledigheten liksom! Vi har bestämt att den här julen är det bytesbootcamp som gäller, nu tar vi ett krafttag med bytena för att få dem helt på plats. Som jag skrev i mitt målinlägg igår är vi inte riktigt där än, bara nästan.

Det är nästan så jag får backa på det efter träningen idag. Vi fick inte ett enda orent byte. Det var något som var lite kort bak, och något där han studsade till språnget innan men sen bytte rent (på hjälpen, han förekom alltså). För att bytena ska kunna anses vara befästa vill jag dessutom kunna göra dem klockrent och säkert på en förutbestämd plats, inte som nu när jag lägger en volt innan om jag tycker att det behövs. Men vi är helt klart på rätt väg. Att få bytena rena är förstås det absolut viktigaste.

Vi fortsatte med lite skolor i trav. Skolorna är i sig rätt bra nu, särskilt den där vänsterslutan som helt enkelt inte fanns från början. Det jag behöver jobba lite mer på är ingången i skolorna. Jag får ofta några rätt kassa steg i början innan vi hittar rätt. Detta ska jag träna vidare på, framför allt genom att lägga en tiometersvolt innan. I höger öppna ska jag dessutom fuska lite och lägga ett steg skänkelvikning med bakbenen in mot väggen för att undvika att baken tränger inåt. Idag fick vi dessutom rätt bra trav hela tiden, det har ju varit lite bekymmer med att Grao gärna tänker passage istället när vi ska trava.

Nästa sak på schemat var att ta itu med piruetterna. Vi har ju jobbat lite med dem tidigare, men haft en kortare paus. Jag började med att sätta Grao i piruettgalopp åt vänster. Den blev bra, så jag fick fortsätta med att flytta in rumpan och vända mer. Det blev riktigt bra! I höger varv är det istället risk för att han välter runt in åt höger. Jag å min sida tittar gärna ner åt höger och förstärker därmed det. När jag rätade upp mig, tittade på vänster öra och höll emot med höger skänkel blev även den helt ok.

Det var några minuter kvar på lektionen vid det laget, så vi slutade med dagens absolut svåraste övning – att rida upp på medellinjen i galopp. Uppridningarna har gått från urusla till inte helt kassa, så även där ramlar vi på åt rätt håll, även om det finns en hel del mer att hämta. Jag gör inte halt på medellinjen, däremot får jag ibland göra en övergång till trav, både för att kunna byta varv enkelt och för att testa av om rakriktningen håller för en övergång utan vingel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *