Sälspaning på Måkläppen

I flera år har vi pratat om att åka till Måkläppen, den sandremsa längst ut på falsterbonäset som är ett naturreservat och där det bland annat bor sälar. Det är bara tillåtet att gå där 1 december-31 januari, så det är rätt kort tid varje år och vi har alltid missat det. Dessutom har vi förstått att det är rätt mycket folk där, särskilt de få dagar det är öppet och fint väder. Men igår fick vi en idé. Vi hade ju inga speciella planer för julafton, då borde det ju vara rätt lite folk på Måkläppen? Prognosen visade regn, så vi lade ner planerna. Men när vi plockade fram frukost insåg vi att regnet var borta från prognosen. Vi gjorde en snabb ändring av frukosten till julbrunch, och fixade stallet – sen var vi iväg. Trots julafton och tilltagande blåst var det ändå en del folk där, men ingen trängsel i alla fall.

Det blev en jättefin om än rätt jobbig promenad! Vi gick ungefär 8 kilometer, nästan hela vägen i sand. På hemvägen hade vi dessutom en rätt jobbig och obehaglig motvind. Men naturupplevelsen var fantastisk. Det är häftigt att gå på ett sandrev med havet på båda sidor, och även om det inte var några mängder av fåglar fanns det ändå en del att se. Steglitserna på en av bilderna nedan var roliga, de syntes nästan inte alls i tången, först såg jag bara några gula fläckar som rörde sig.

I havet simmade det sälar, och längst ut låg det en stor sälklunga. Ulrik använder appen Relieve, det blir roliga filmer av ens promenader.

Jag hade med min kamera, och tog ett gäng bilder. Som bonus får ni med ett par bilder på Ester, hon fastnar så lätt på bild.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *