Så blåsta

Idag är vädret sådär snyggt, så jag blir sugen på att vara ute, tills jag går ut. Då inser jag att det blåser. Mycket. Men fint väder och möjlighet att sticka hemifrån en stund mitt på dagen lockar ju ändå till stranden, så så fick det bli. Jag funderade ett tag på vilken häst jag skulle välja, men kom rätt raskt fram till att varken Grao eller Arno kändes helt mogna att ta med utan sällskap. Det fick bli Xipo alltså. Det var tur. Vågorna var enorma, stranden smal och det blåste isande kallt när man red österut. Västerut var det medvind, mycket bättre! Tyvärr går det ju inte att bara rida åt ena hållet.

Xipo började med att tala om att strandpromenader är trams. På stranden springer man. Då talade jag om att det vettiga underlaget för att springa var där vågorna slog upp. Han svarade att han var skeptisk. Men sen kom han fram till att i valet mellan att tråk-skritta på säkert ställe och tok-galoppera on the wild side var valet lätt. Med något enstaka jämfota sidohopp vid alltför stora våganfall fick vi ett par riktigt fina galopper, tills dragkedjan på min underbara vindtäta jacka från North 66 öppnade sig på mitten helt spontant. Då tyckte jag att det var dags att avsluta. Xippan sa att han kunde leva med det.

När vi kommit upp till parkeringen och jag precis ska sitta av kommer det en tornfalk och slår sig ner på det låga staketet, bara några meter ifrån oss. Den sitter och tittar på oss, och jag inser att det enda i kameraväg jag har i närheten är mobilen. Jag halar upp den. Falken sitter kvar. Jag får fram kameran, men måste släppa tygeln för att kunna sikta och trycka av. Då kommer Xip på att han faktiskt står på gräs och kör ner huvudet med en knyck. På något sätt knycker han tyglarna över halsen, så jag sitter på hästen, som har huvudet i marken och tyglarna på backen. Jag gör ett snabbt övervägande om vilka risker en mobilbild på en falk är värd, och kommer fram till att nä, hade jag haft riktiga kameran, så fine, men en mobilbild är inte värt det. Jag hoppar av, och falken lyfter. För sakens skull knäpper jag av en bild i farten. Den blev inte bra.

På vägen hem slutade båda blinkerserna på släpet att fungera. Jag hade hämtat det från service i morse, och besiktat det ua direkt efter det. Jag ringde verkstaden, och de fixar det självklart direkt – så nu blir det en snabbsväng dit också.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *