Jag tränar proffsigt

Hej, Grao här! Jag tänkte berätta lite för er om alla proffsiga saker jag börjat träna på, det måste ju vara högintressant för alla. Det allra mest proffsiga jag har börjat med är hoppsasteg. De gör man i galopp så man liksom kommer över i andra galoppen. Det är praktiskt för svängarna blir inte så jobbiga och det ser galet proffsigt ut när man får till det.

Den andra saken har ett proffsigt namn, men jag vet inte riktigt om jag är så imponerad? Den heter piruett-galopp. Visst låter det coolt? Grejen är att det bara verkar vara tråkig, långsam, lite småjobbig galopp. Det där ”piruett” säger matte att vi får göra sen, när vi kan den tråkiga långsamma galoppen bra. Jag hoppas det är lika roligt som det låter!

Idag var matte däremot jättetråkig. Hon tyckte vi skulle rida bakvänd galopp. Det går ju bra när vi är i vänster galopp, för då är faktiskt hoppsasteget lite svårt. Men när vi är i höger galopp är det jättestörigt. Det hoppsasteget är jag värstingproffs på och jag är säker på att jag ser lite småtöntig ut när jag fortsätter i bakvänd galopp istället för att göra mitt eleganta hoppsasteg. Jag försöker fixa det när matte inte märker, men ibland är hon lurig och blockerar vänsterbogen. Då är det galet omöjligt att hoppsa!

Jag återkommer i piruettfrågan längre fram, när jag har mer klarhet i den! Vi hörs!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *