Grao tränar vidare

Igår var Grao och jag och red för Olof. Eller rättare – Olof red Grao. Jag har ju haft problem med att få honom jämn på båda tyglarna, han har inte velat kliva fram till vänster tygel ordentligt. Jag tyckte det var lika bra att Olof satt upp och såg vad han kunde göra. Det var en bra strategi! Efter 15-20 min arbete i skritt såg jag hur hela hästen liksom lossnade. Grao var rätt skeptisk till att ha Olof på ryggen till en början, och släppte aldrig riktigt ner garden, men ändå blev det bra. Olof arbetade även i trav, men vi bestämde oss för att skippa galoppen för den här gången. Jag tycker ju dessutom själv att det är lättare att rida honom jämn i galoppen, vänstersidan kan liksom inte bli tom då, för då skulle han ju välta! Jag satt upp och kände på honom efter Olof för att själv hitta rätt känsla. Det jag ska sträva efter är att stabilisera upp honom och tänka att jag rider med rak hals och rak häst. Han är så lös och mjuk att han behöver stabilisering mer än lösgjordhet.

Idag fortsatte jag hemma och kunde glatt konstatera att Olofs ridning satt i – jag hade en nästan helt jämn häst i skritt och trav – och även i galopp, men där hade vi istället lite problem med bromsarna. Allt kan ju liksom inte vara bra på en gång.

Jag hade satt fram två WE-hinder, tre tunnor och repgrind (utan rep). Tre tunnor gjorde vi i skritt och trav, med utmärkt resultat. Grinden var första gången jag testade – och han gjorde momenten hur bra som helst. Jag testade tre gånger totalt, och alla tre gånger var han klockren. Sen vet jag ju att vi kommer få träna en del innan jag kan göra den med rep i handen – det är ju såna saker som han har lite jobbigt med. Men hittills har vi ändå fått bra resultat när vi tränar på sånt, så jag har gott hopp. Nästa gång kommer jag troligen ha repet på och träna på att stå stilla bredvid och lyfta av och lyfta på. Jag kommer även fortsätta att rida grinden utan rep tills han blir i princip självgående i rörelsen. Då kommer det nog inte vara några problem att sätta ihop de två delarna sen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *