Ett ridproblem

Hej, det är Grao! Då jag inte har något eget konto på bukefalos eller hästforum lånar jag mattes blogg för att ställa en fråga och få lite råd och hjälp.

När matte och jag rider har vi traditionell ansvarfördelning. Jag springer, matte styr. Det borde inte vara något problem om alla i ekipaget är lika kompetenta – men jag har så svårt att få min matte att styra bra. Mitt senaste problem med henne är att hon har börjat styra fel i galoppen. Hon glömmer sig helt enkelt och styr så vi hamnar åt fel håll. Det är sjukt irriterande! Hon uppskattar inte heller när jag försöker fixa det genom att göra om galoppen. Då bryter hon istället av. Sen fattar hon galopp, och tro det eller ej – vi hinner knappt få upp ångan så styr hon fel IGEN.

Jag har resignerat och skiter i att försöka ta ansvar nu. Matte verkar fungera rätt bra då, hon vänder över åt rätt håll, klappar och säger att jag är duktig. JA, jag är duktig. Men hon är ett klantarsle som inte ens kan styra rätt! Så nu undrar jag – ska jag helt enkelt resignera och acceptera mattes klantighet och ha det trevligt och glatt med henne, eller ska jag försöka utbilda henne vidare trots att hon är rätt talanglös?

1 kommentar

  1. Hej!
    Mackan här. Min matte gör typ likadant, fast hon kan ibland inte styra ens i skritten… Då går jag dit hon styr och oftast blir det in i mitten på ridbanan eller rakt in i väggen fast jag misstänker att hon vill följa spåret. Någon gång borde hon väl fatta, tänker jag. Det är lika bra att verka positiv och nöjd, för då blir matte nöjd och glad. Ibland försöker jag lösa vissa av problemen som uppstår när hon rider och då skrattar hon bara och säger att jag är rolig. 🙂

    Det är inte lätt att vara häst alla gånger… 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *