Bortaträning

Grao behöver ju komma till nya ställen och träna och jag tar alla tillfällen jag hittar att åka och träna där han inte varit förut. Idag åkte vi några kilometer till en kompis som har gjort en gräsbana med dressyrstaket för att rida där.

Målsättningen var att inte sätta tryck i honom utan bara kunna styra runt ett program med så lite spänning som möjligt. Jag passade på att rida Lätt A:3 eftersom jag inte har lång bana hemma.

Vi började med att skritta ganska länge på olika ridvägar så han först får se hela banan från olika vinklar i skritt. Sedan joggade vi lite i trav och rullade på i galopp. På det hela kändes det rätt så avspänt och bra, så jag red programmet med lite för lång och loj form för att det ska bli riktigt bra – men målet var ju bara att hålla honom avspänd.

Det gick helt ok tills det flög upp lite fåglar från några gamla halmbalar som stod utmed banan. Han kastade sig rejält och jag hade ju inte så mycket kontroll i den långa och loja formen, så det blev ett ordentligt sidoskutt. Jag fick ta tag i honom och lyckades ändå styra vidare, med några fler sidoskutt vid balarna.

Jag bestämde mig för att ta programmet en gång till, den här gången med lite mer tryck för att se om det funkade. Det gick riktigt bra, vi tog oss runt utan några större sidoskutt och det blev lite mer kvalitet i det mesta än första gången. Inte så bra som jag vill ha en Lätt A, men jag hade defintivt varit nöjd med en sån tävlingsritt med tanke på var vi är nu och vad vi har haft att arbeta med. Ett rätt bra utgångsläge för fortsatt arbete alltså.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *