Toppen att tippa

Vi lägger vår fritid till stor del i stallet. Då vill vi att arbetet där ska vara så lätt och okomplicerat som möjligt. Det ska vara ett nöje att ägna sig åt en fritidssysselsättning. En förutsättning för det är att vi har bra redskap. Vår skottkärra har under en period inte levt upp till det riktigt. Hjulets gummi har förstörts av att köras på gödselstacken dagligen. Det höll fortfarande luft men var inte särskilt runt. Runda hjul är på det hela taget bättre än icke-runda hjul.

Egentligen hade jag tänkt byta hjulet bara, me så fick jag se en annons på Facebook från Equiteres. Det var en rejäl tvåhjulig skottkärra med solida hjul som de tillverkar. Företaget finns i Blentarp, inte långt från oss, så jag tingade en och åkte och hämtade.

Det var lite pill med att montera den, men till sist (och med lite hjälp från en god granne som kom väldigt lägligt) fick jag ihop den. När jag lastade ur kärran såg jag att det saknades en bit. Jag messade säljaren och han satte sig i bilen och körde över den till mig. Just den biten satte jag sen upp och ner insåg jag efter ett tag. Vi får ändra det sen, för tillfället funkar den och jag orkar verkligen inte göra om något just nu.

Kärran funkar jättebra! Den är på 200 liter, så den är rejält stor. När jag mockat alla våra tre boxar var den bara halvfull. Däremot var det lite jobbigt att köra ut de på gödselstacken. Gödseln är ju packad där jag brukar köra den vanliga kärran, med ett hjul, men på sidorna där de här hjulen är, är det mjukt. Det kommer ju lösa sig med tiden, jag får jobba lite med att få det packat där med. Och kärran gick ut genom bakdörren till gödselstacken – bara det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *