Lugnt nyår

Både vi och hästarna hade ett lugnt nyår igår. Eller Grao och jag jobbade förstås en del först, då vi träffade några kompisar i ridhuset och red WE. Men sen chillade vi alla på respektive platser på gården. Vi åker ju aldrig bort på nyår, eftersom vi måste titta till hästarna under tolvslaget. I år var vi dessutom lite extra försiktiga, eftersom Otto tidigare visat tendenser till att vara lite skotträdd, när det jagats i närheten.

Redan när vi tog in hästarna, vid femtiden, lite tidigare än vanligt, hade det börjat smälla så smått. Otto tog det i alla fall väldigt bra och var inte särskilt upprörd. Det jobbigaste med hästar och nyår är när det smäller hela tiden, så de inte hinner lugna ner sig emellan. Då staplas stressen bara upp mer och mer och det finns risk att den går över i panik. Men det var verkligen lovande att han klarade de första smällarna så bra tyckte vi. Ulrik hade dessutom förberett genom att klä Ottos fönster med svart plast, för att inte ljuset från raketerna ska bli så tydligt. Av samma skäl har vi hela stallet tänt så mycket det går, och har lamporna utanför stallet tända också.

Ulrik och jag åt en god trerätters middag tillsammans – toast med het kräftröra och rökta räkor till förrätt, ryggbiff med pepparsås och hasselbackspotatis till huvudrätt och chokladmousse till efterrätt. Hästarna åt hö, men fick festa till med betfor och havre vid tolvslaget.

Vi tycker det är en markant minskning av fyrverkerier nuförtiden – vilket är så skönt! Dessutom var det ingen i de närmsta gårdarna som sköt några, så runt omkring oss var det som en lugn bubbla. Vi konstaterade dessutom att våra nya stallfönster isolerar ljudet mycket bättre än de gamla. Dessutom avtog smällandet redan före 00.30, betydligt tidigare än hur det varit tidigare. Allt detta sammantaget gjorde att det ändå var rätt lugnt. Hästarna reagerar och blir lite oroliga, men det går inte upp i stress och panik. Det är vi så glada för!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *