Helgträning

I helgen har Ulrik, Xipo, Grao och jag gjort det bästa man kan göra en lördag – tränat WE. Julia hade träningar rätt nära oss, så självklart var vi med också. Xipo och Ulrik har inte tränat på väldigt länge, så det var så roligt att se att de hängde med bra, gjorde alla hinder med bravur och hade jätteroligt tillsammans. Grao har haft det lite jobbigt med mattes rygg och högerhöft ett tag. Matte har ont där och har hindrat honom från att göra bra byten åt höger. Det var lite bättre nu, och Grao klarade av att göra nästan alla högerbyten bra. Det är vi glada för! Grao hoppas att mattes akupunkurbehandlingar ska göra det ännu bättre så han inte behöver lösa allt själv när matte sitter emot.

Vi började med enkelsalom i trav, med volter på varannan pinne. Graos och min utmaning var att försöka rida långsamt utan att ha så mycket tryck. Det är svårt. I trav blir det dessutom väldigt tydligt, eftersom Grao tenderar att dra mot passage när trycket är lite högre. Efter det gick vi över till att rida med byten i vart fjärde växlat med att då och då fortsätta rakt fram förbi en stolpe – allt för att träna på att bytena verkligen kommer på hjälpen. För oss är det väldigt bra träning.

I två tunnor var utmaningen samma som i slalomen – att rida långsamt utan att ha så mycket tryck. Vi testade även med ryggning, och det är ju verkligen inget problem, han ryggar i åtta hur fint som helst. Även i grinden jobbade vi på att rida lugnt och långsamt – och stå still då och då. Dagens fjärde hinder var fållan. Där hade vi lite problem i början, framför allt för att Grao stod emot lite och jag red en väldigt dålig och vinglig väg. Vi sansade oss båda, gjorde om och då blev det klart bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *