WE-utflykt

Igår åkte Grao och jag tillsammans med Josefine och Hoppsan till ÅB Horse Event och red öppen WE-bana. Det var riktigt kul! Konceptet med öppen bana passar ju Grao och mig väldigt bra. Här hade Josefine och jag hela banan för oss själva en hel timme, perfekt för att kunna testa sig fram lite och få till bra träning för en häst som behöver tid på sig.

Vi fokuserade mest på de hinder vi redan kan. De som är jobbiga nosade vi på, men pressade inte. Det innebar att vi gjorde t ex enkelslalom, parallellslalom, tre tunnor, bron, klocka i korridor, sidvärts över bom och hopphinder utan några större problem. Ok, han drog på en rejäl blånit första gången jag red på hindret, det har aldrig hänt förut! Men han var helt klart inte beredd. Sen hoppade han bra alla gånger. Lansen går sådär, vi kan plocka ur och i, men han är rejält spänd. Jag valde att hålla mig i trav den här gången, även om det brukar funka även i galopp. Bordet gjorde vi halt i trakterna av, för att komma lite närmare varje gång, men jag lät bli att ens nudda kannan. Repgrinden red vi bara utmed.

Josefine och Hoppsan var jätteduktiga! De red hela banan i både trav och galopp. Jag hoppas att det blir lite tävlingar som de kan komma ut på snart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *