Första vårrundan

Vilken härlig dag det har varit idag! Det var minusgrader men friskt när jag morgonfodrade, och som vanligt såna dagar en jättefin soluppgång. Temperaturen steg raskt, och vid ettiden var det hela 12 grader. Jag åkte hemifrån vid 9 för att ha WE-träningar i Blentarp. Ett ganska stort gäng duktiga elever, några nya och många som jag känner sedan tidigare, tränade flitigt och jag tror de flesta hade roligt också. Lite extra kul var det att se min flitiga elev sedan flera år, Malin, med hennes egenuppfödda fyraåring. Det kommer bli ett riktigt bra WE-ekipage med tiden tror jag.

När jag kom hem åt vi en snabb lunch. Ulrik hade fixat stallet och förberett släpet, så vi kunde ganska snabbt lasta Grao och Xipo och ge oss iväg på utflykt. Idag tänkte vi ta en lugn tur, så vi valde Björka i Sjöbo. Det blev en riktig vårrunda! Solen sken, hästarna var nöjda och Grao skrittade på jättefint först och på lång tygel. Vi travade lite på de mjuka stigarna, och tog ett par galopper, men mest skrittade vi, tittade på utsikten och njöt.

Vi kom hem strax före fem, och släppte ut hästarna ett tag igen. Jag passade på att plantera lite julrosor och några hyacintlökar från i julas. Jag hittade också den här blommande irisen, visst är den fin! Nu blev jag sugen på att köpa lite fler irisar och ha inne – och sen sätta lökarna bredvid den här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *