Dagens fynd

Jag hade planerat att renovera våra trä-trädgårdsmöbler i sommar. Jag har haft dem i snart 20 år, och de var väl begagnade redan när jag tog över dem, så jag tänkte att de nog behövde lite kärlek. Det bekräftades när jag satte mig i en av stolarna och det knakade under dynan. Men när jag kollat igenom dem lite närmare insåg jag att det nog var ren tur att det inte hänt några olyckor. Träet är helt slut, och att renovera skulle innebära samma sak som att bygga helt nya möbler. Det tänker jag inte ge mig på. Vi började istället spana runt efter nya möbler. Vi har redan ett jättebra matbord med två utdragsskivor och så vår grotta förstås, så det vi ville ha var sköna fåtöljer eller en soffa, något att hänga i. Loungemöbler insåg vi snart att det heter på fackspråk. Jag hittade några billiga grupper i prisklassen 3-4000 kr som vi åkte och tittade på. Och efter att ha tittat på dem tittade vi på dyrare. Vi tyckte verkligen inte att de billiga var bra. Vi hittade en grupp vi kunde tänka oss för drygt 7000 kr, men den var inte så bra att vi var beredda att slå till, utan vi lagrade den i en gemensam lista (vi har massor med listor i Google Keep, rekommenderas!).

Häromdagen ställde jag en fråga på Facebook om bekväma och trevliga loungemöbler och fick ett tips från en vän. Hon tyckte vi skulle åka till Stallarna Outlet i Skånes Fagerhult. Jag konstaterade att det var rätt långt att åka, men efter att ha kollat deras webbplats och framför allt facebooksida där de inför varje helg lägger upp en film bestämde vi att det nog var värt att åka i alla fall. Vi bestämde till och med att vi skulle ta ledigt en fredag, eftersom utbudet är nytt inför helgen då.

Idag skulle vi åka, men när vi gick upp kände Ulrik sig inte helt kry. Då ska man inte röra sig i samhället, så jag åkte själv. Väl där konstaterade jag att det absolut var värt att köra två och en halv timme för att komma dit. Jag gick till avdelningen med halva outletpriset, konstaterade att det fanns 5 olika loungegrupper, satt snabbt igenom dem och hittade den som var skönast. Tyvärr bestod den bara av en tresitssoffa och en fåtölj, men eftersom den var skönast och dessutom snygg bestämde jag mig fort. Men en fåtölj till hade ju ändå inte varit dumt? Jag provsatt ett gäng och hittade en som var lite lik i stil, men annorlunda i färg. Den var superskön, den tog jag också! Sen behövde jag ju ett bord. Jag gick ut på superoutletplattan, hittade ett bord och paxade det också. Nu hade jag alltså en soffa, två olika fåtöljer, en fotpall och ett soffbord. Jag gick till kassan, och det hela landade på strax under 3000 kr. Perfekt! Hade jag betalat fullpris hade det troligen landat någonstans mellan 12000 och 15000 kr insåg jag när jag sedan kollade upp grejerna. Nu ser vi fram emot fina sommardagar på vår innergård!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *