Mönsterklippning

Nu är det klipptider och överallt i mitt facebookflöde ser jag att kompisar klipper sina hästar. Jag kommer inte klippa någon i år – Amelia arbetar ju inte alls och Grao har fortfarande såpass tunn vinterpäls att det inte behövs. Men jag tänkte ändå visa de mönsterklippningar jag gjort tidigare, och berätta hur jag gjort dem.

Jag har valt att göra olika mönster på rumpan på hästarna, de sista åren har jag gjort monogram av hästarnas initialer. A-et är alltså på Amelias rumpa, H-et på Hugos. När det blir dags att klippa Grao, för det kommer det säkert bli om några år, tror jag att han kommer få ett eget monogram av GD – för Grao Duque.

Jag börjar med att designa det jag vill ha på datorn och skriva ut. Det brukar vara lagom att göra det så det får plats på en A4. Sedan klipper jag ut.

Mallen fäster jag sedan på rumpan med dubbelhäftande tejp eller häftkuddar.

Jag har kommit fram till att blåsprej fungerar bra för att föra över mallen. Det finns säkert hudvänliga sprayfärger i andra nyanser att få tag på också, men den här flaskan hade vi ju redan i stallet – praktiskt!

Därefter tar jag bort mallen. Här sitter fortfarande häftkuddarna kar.

Därefter klipper jag bort allt som är färgat. Som avslutning klipper jag förstås hela hästen, eller den klippning jag vill ha på övriga hästen. Jag gör för det mesta en lite större spårklippning.

Här kommer ytterligare några klippningar som jag gjort genom åren. Först en fransk lilja.

Det här året hade Amelia flames på baken – rövflames!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *