Odlingar

I helgen hade jag planerat att plantera om tomaterna och grönkålen som vuxit sig alldeles för långa i pluggbrättet. Jag ställde dem dumt nog inte ute på glasverandan där det är lite svalare och ljusare, utan i köksfönstret för att jag skulle se dem och komma ihåg att vattna. Det gick alltså sådär.

När jag sen skulle plantera i helgen insåg jag att jag inte hade någon jord alls. Jag köpte en påse på kvällen, men hann inte plantera, så idag tog jag itu med det. I pluggbrättet sätter jag sju av varje sort. Nu väljer jag ut de fyra starkaste och planterar i krukor. Jag har en lysrörsarmatur som egentligen är en skrivbordslampa som jag sätter över, inställd med timer. Dessutom står de i ett hörn av söder- och västerfönster så ljuset brukar räcka. Temperaturen är 16-18 grader, även det tycker jag brukar vara lagom. Jag har också lärt mig att sätta en etikett i varje kruka. Av erfarenhet.

2 kommentarer

  1. Odling är ju så jäkla roligt – och nyttigt också när man väl börjar skörda godsakerna. Jag fyller ett helt rum (!) i vår källare 😂 varje år med enorma mängder förodlade frösådder/ sedermera småplantor och så har jag långa lysrörsarmaturer över bänkarna, precis som du inställda med timers. Där är det svalt och bra för plantorna.

    Egentligen tror jag inte det är särskilt kostnadseffektivt, jag kan köpa uppdrivna, ganska stora plantor för 25 kr st i maj månad på närliggande ort. MEN då går jag ju miste om allt det roliga med att så och driva upp själv! 😉 Likaså får jag då alltid de sorter jag vill ha, för fröer finns det ju enormt utbud av på nätet.

    1. Jag har slutat dra upp gurka från frö, får fina plantor av rätt sort till bra pris i handelsträdgården. Men tomater frossar jag i roliga sorter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *