Sommarsnyggt

wp-1470066803866.jpg

Härom dagen arbetade vi flitigt med att få det rent och sommarsnyggt både i stall och på ridbana. Det blev en hel del jobb, men det goda resultatet gjorde att vi kände oss väldigt nöjda när det väl var klart.

Ridbanan fick alla kanter trimmade. Det är ett pilligt jobb eftersom det finns en del växter som inte ska trimmas ner där också. På ena långsidan har vi en yvig rosenhäck. Den hade blivit lite väl yvig, så den fick sig en trimning den med. Till det använder vi grensax – och det är rätt rivigt att klippa och dra undan rosengrenar.

Stallet högtryckstvättade vi. Det är ändå hyfsat lätt eftersom vi har plastplank i boxarna och uppskruvade plastskivor på stenväggarna. Vi har dessutom två bra avlopp i gången och bra fall mot dem, så vi behöver inte hålla på och sopa vatten alls. Vi testade ju att lämna kvar torvbäddarna i mitten på boxarna, och även om det var lite pilligt så sparade det ändå rätt mycket jobb i slutändan. Jag tog några bilder med mobilen, hade jag haft mer tid hade det varit roligt att experimentera lite med ljus och vattenstänk med riktiga kameran också.

wp-1470066812634.jpg

Nu ska vi bara plocka tillbaka allt som vi plockat undan inför tvätten, så är vi redo för en stallsäsong till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *