Programfokus

Grao och jag har varit hos Paulinda och tränat igen. Det här passet hade vi fullt fokus på dressyrprogrammet till Msv B WE. Vi har nämligen anmält oss till tävling! Det blir Graos allra första WE-tävling, så jag vet ju inte riktigt vad jag kan förvänta mig. Grao kan allt som ingår hur bra som helst, så det är bara att hoppas att vi klarar av att fokusera bra.

Vi lade upp träningen så att jag först red skritt- och galoppdelarna. Sedan diskuterade vi vad vi behövde jobba mer med och gjorde det. Sen red jag inridningen och travdelen, och så gjorde vi samma sak där. Till sist satte jag ihop allt och red hela programmet i sträck.

I skritten är vår utmaning – att skritta. De bakdelsvändningar som ingår är inga problem alls, utan det svåra är att gå lugnt och inte takta. I galoppen briljerar Grao i galoppvolterna. Han gör dem verkligen superbra och det är så roligt att rida en häst som är så med på noterna. Bytena var rena, men ibland lite studsiga, och sista vändningen in på medellinjen från mitt på långsidan får jag vara försiktig så han inte börjar byta på medellinjen. Vi jobbade fram lite tekniker för att undvika det och på slutet blev det riktigt bra. Grao och jag har inte hunnit ut i skogen och galoppera på ett tag, och det gör att det blir lite väl mycket energi. När jag bromsar den blir det lätt lite studsigt och ojämnt. Jag ska se till att vi får våra utegalopper, så blir den delen mycket lättare för oss båda. Det gäller att hålla energinivån så det är glatt och roligt och inte så att det skapar frustration och dålig kommunikation.

I travdelen lade vi en hel del jobb på diagonalslutorna. De är rätt korta, så det gäller att få till böjningen rätt från första steget. Jag fick också lite hjälp med hur jag ska tänka i övergången mellan höger och vänster sluta, så jag kommer bra in i den nya direkt. Den tekniken kommer jag fila lite på i skritt hemma så jag har lite mer tid på mig. Mellantraven var vi alla jättenöjda med! Där har Grao hittat sin teknik, han länger fint och är duktig på att komma tillbaka till samling med hög front och vikt på bakbenen.

Det är fortfarande lite tid kvar fram till tävlingen, så jag hoppas hinna med en lektion till innan dess.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *