Inte på topp

Idag åkte Grao och jag till Sydslätten för att rida en Pay& Ride  Lätt B:1 på förmiddagen. Det blev inte det bästa vi presterat tillsammans, kan man lugnt konstatera. Redan på framridningen var han spänd, mycket spänd. Normalt brukar jag kunna rida igenom spänningen, men det funkade inte riktigt här. Dessutom stod det flera barn på marken inne på framridningsbanan och två ponnyer leddes runt, så jag vågade ju inte heller göra så mycket. I collectingringen var vi ju ensamma, men även där var han fortfarande väldigt spänd och vi kom inte igenom det alls. Inne på banan fick vi en del missar, men framför allt klarade jag inte av att rakrikta och få ut honom mot domaren, ffa i höger varv. Det hela var spänt och tråkigt. Siffrorna ”därnere” blev 6,5 för gångarter, 7 för bjudning, 5 för lösgjordhet, 6,5 för ryttaren och 6,5 för vägarna. I programmet fick vi även ett par fyror, galopp i första travökningen och omslag i första galoppökningen. Resten låg med några femmor och sexor, mest 6,5 och några sjuor. Jag har inte räknat ihop det hela, men uppskattningsvis landar vi runt 60%.

För att inte helt fastna i allt som inte var bra är jag i alla fall glad för en del fina ord från domaren. Hon tyckte Grao var en väldigt fin häst som rör sig riktigt bra i både trav och galopp. Skritten var för dagen taktande och passartad, dessvärre. Hon tyckte han var mjuk i sina rörelser samtidigt som han har storlek, takt och register i gången. Hon menade att det finns utmärkt potential i honom, och sånt är ju alltid roligt att höra, även om det inte gick så bra idag. Jag fick även tipset att sänka händerna – och det är ju typiskt en sån grej som jag börjar ägna mig åt när det blir spänt, jag höjer händerna för att försöka ratta mer liksom. Helt fel naturligtvis!

Jag tror också det kan ha varit så att Grao hade lite träningsvärk i bakbenen, han fick ju gå ganska samlat och på tuffa spår i galoppen igår. Det kan ha spelat in en del det med. Vi får helt enkelt fortsätta att träna – jag vet ju att vi är ett mycket ojämnt ekipage just nu, och det är ju ändå bättre att ta dipparna på P&R än på tävling (även om jag inser att vi kommer få dem även där förstås.)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *