VM närmar sig

Efter fyra år utan några internationella mästerskap i WE kan vi äntligen se fram emot ett VM i franska Les Herbiers 20-23 juli. Idag har laget blivit officiellt, och vilket lag vi har! Det är fyra ryttare som rider föredömligt mjukt, fint och harmoniskt. Dessutom har vi två reserver som definitivt hör hemma i de större sammanhangen även de. Två av ryttarna, Julia Wittsell på Hercules och Astrid Hedman på Fandi, har sin bas i Portugal. Där kan de träna och tävla med de bästa WE-ryttarna i världen till vardags. Idamaria Johansson och Hoxi är regerande svenska mästare och dessutom totalsegrare i München i maj i år. Åsa Cidh Lundberg och Algarve tog SM-silvret förra året och har gjort riktigt bra internationella resultat, bland annat i Tjeckien där de blev tvåa totalt. Therese Edlund och Aragorn och Mia Säwe på Akropolis är kompetenta reserver – Therese har haft en väldigt stark utvecklingskurva sista året och Mia är en fantastisk ryttare med flera svårklasshästar, där Akropolis är den bästa.

Det är verkligen roligt att jobba med de här ryttarna. De har allihop en så sund inställning till hästarna och ridningen, riktiga föredömen i hästvärlden. Dessutom är de ett bra lag som alltid stöttar varandra. De klarar både av att prestera individuellt och att vara starka lagmedlemmar – samtidigt. Det ska bli så roligt att åka till Frankrike tillsammans med dem, och jag vet att de har ett så starkt stöd i hela den svenska WE-världen.

Jag är så glad att WE är en del av Svenska Ridsportförbundet. Det har gjort grenen stark med både bredd och topp idag. Tack vare det har många ryttare haft möjlighet att upptäcka den roligaste ridsportgrenen – och jag hoppas att ännu fler får upp ögonen efter sommarens spännande tävlingar. Närmast är det SM i Linköping 2-3 juli, där kommer det finnas möjlighet att se bland annat de sverigebaserade VM-ekipagen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *