Tusen nålar

Grao drog nitlotten ikväll. När jag kom hem från jobbet fick Amelia, Ferro och Xipo alla gå ut ett par timmar i gräshagar. Grao däremot blev inlastad i släpet och fick åka till veterinären. Vi hade ju bestämt att ge honom mesoterapi i ryggmuskulaturen eftersom han var lite spänd där.

Mesoterapi går ut på att man injicerar en vätska precis under huden. Vilken vätska är egentligen inte jätteviktigt, för syftet med behandlingen är att västkan ska bilda en svullnad som trycker på nervändarna. Den neurologiska reaktionen gör att en impuls att slappna av går till muskulaturen. Därför används ofta saltlösning som injektionsvätska, men Grao fick DMSO – DiMetylSulfOxid. Det är ett ämne som bland annat är antiinflammatoriskt och ofta används i ledinjektioner.

Veterinären var lite fundersam över hur Grao skulle reagera på injektionerna, hon hade ju noterat att han är rätt känslig. Han var lite skeptisk första gången, men sen bestämde han sig för att det var helt okej. Däremot blev han upprörd när veterinären plötsligt bytte sprutorna mot ett papper för att torka av några bloddroppar.

–Vad gör du? Ändrar du! Vi höll ju på med nålar, varför byter du till papper sådär utan förvarning!

Nu återstår att se hur han reagerar på behandlingen. Om han inte är öm i ryggen kan jag rida redan imorgon igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *