Höstfix i sommarsol

Helgen har verkligen varit fantastisk, med 22-23 grader och strålande sol. Hästarna går fortfarande ute dygnet runt och gräset växer fortfarande ordentligt. Trots det har vi ägnat söndagsförmiddagen åt en del höstfix. Jag började med att röja ur växthuset för vintern. Det är bara kiwin och vinrankan som är kvar där över vintern, och jag plockade bort allt annat. Det blev en hel del tomater i varierande mognadsgrad – de får ligga inne och mogna efter hand. Jag brukar ha hemodlade tomater åtminstone november ut, och det ser ut att kunna bli så i år med. Dessutom fanns det några paprikor som också får ligga inne och mogna klart. Jag fick hjälp och sällskap av en rödhake ett tag och var glad att inte någon av katterna kom och ville hjälpa till just då.

Jag har även plockat in en del blommor för övervintring i sadelkammaren. Det är framför allt fuchsior och pelargoner i år. Jag tycker änglatrumpeterna har varit rätt tråkiga i år, så jag kommer bara spara tre eller fyra till nästa år tror jag. Dessutom kommer jag spara malvan, den brukar övervintra fint. Jag testade även att gräva upp en paprikaplanta och en tomatplanta som jag satte i krukor och placerade i sadelkammaren. Det ska bli spännande att se om jag kan få tidigare skörd nästa år på det sättet.

Vi fick även hem 10 storbalar hösilage. Jag såg en råtta i foderrummet häromdagen, så vi ställde dem så det blev gångar för katterna emellan – en kattlabyrint helt enkelt! Vi vet att åtminstone Maja tar råttor, så vi hoppas hon kan nypa den här också. Möss är trist, men råttor är etter värre tycker jag.

Hästarna fick provsmaka direkt. Även om de går ute så räcker inte gräset helt till dem nu, vi får stödutfodra en del. Alla hästar tyckte det smakade toppen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *