Rörig morgon

Dagen idag har börjat intensivt. Det började med att Amelia var rejält halt på höger fram. Hon rör sig precis som om det är en hovböld, så det är troligtvis inte så allvarligt, men det är ordentligt synd om henne. Planen för dagen var att vi skulle separera henne och Ferro i hagen – Ferro skulle få gå med Grao och Xipo och Am skulle gå ensam i skogshagen. På sitt sätt passade det ju ändå bra att separera när hon har ont – men hon fick stå i en liten sjukhage nära stallet. Det var jobbigt för henne bara att gå dit. Jag fick i alla fall tag på hovslagaren och han kommer förbi under dagen idag och tittar på det. Jag fick ju även kontakta de eventuella medryttarna som skulle provrida henne – hade flera inbokade under veckan.

Ihopsläppet med killarna gick bra. Ferro verkade inte ha några problem alls att inte ha mamma i hagen – men han är ju redan kompis med Xipo, så det är en trygghet för honom. Grao vallade alla lite i början, men efter någon kvart blev det lugnt. Nu ser det ut som om Grao har stulit Ferro från Xipo… Skönt i alla fall att de inte bråkar.

När jag kom in såg jag att det varit en krock mellan en personbil och en lastbil på den väg Ulrik åker till jobbet, ungefär vid den tid då han passerar. Efter ett tag fick jag tag på Ulrik. Han var inte inblandad och hade sett köerna och hunnit köra av. Han fick ta en lång omväg till jobbet men hade ändå kommit dit.

Dessutom har jag lyckats jobba en del och mer ska det bli – bokade även in ett nytt jobb! Så nu blir det intensivt arbete tills hovslagaren hör av sig. Jag hoppas verkligen han lyckas skära upp något så Amelia slipper ha ont.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *