WE-helg

Den här helgen har ägnats åt vår favorit-gren, working equitation. Igår åkte vi till Julia och tränade. Eller egentligen är det Ulrik och Xipo som tränar. Grao och jag rider omkring i ridhuset och försöker vara i vägen så lite som möjligt, med blandat resultat.

Ulrik fick träna på fast grind, enkelslalom och sidvärts över bom i vinkel. Att få möjlighet att träna fast grind är toppen, eftersom vi inte har någon själva. Även om principen är samma som för repgrinden är det ändå rätt olika att rida på fast grind. I WE får du inte släppa grinden med handen, så det gäller att ha tränat på hur du ska klara av den utan att behöva armar på flera meter. Grao och jag tränade på att gå nära grinden. Sen tränade vi på att göra halt bredvid grinden, och som grand finale gjorde vi halt bredvid grinden och jag sträckte ut handen och rörde vi den.

Sidvärts över bom är Ulrik och Xipo rätt bra på, så där handlade det om att förfina och förbättra. De har ibland en tendens att hamna lite för långt bak, med frambenen för nära bommen. Med bommen längre in under magen får de större och bättre steg i sidvärtsrörelsen. Grao och jag skrittade över bommarna. Det var ju nya bommar för Grao, så han tvekade en del i början, men efter ett antal repetitioner gick han utan att tveka, och vi kunde till och med gå diagonalt över båda bommarna. Då testade jag att trava över ena bommen. Det funkade!

För Ulrik och Xipo är svårigheten i enkelslalomen att bli säkra i bytena i vart fjärde. De fick först träna på att byta i vart fjärde på rak linje, för att sedan göra dem i slalomen. Grao och jag red slalomen i trav, och jag är givetvis inte ett dugg partisk när jag menar att han gör det för åttor och nior 😉

Idag startade jag tidigt för att bege mig 25 mil norrut, till Tvååker, där det var banbyggarkurs. Jag hade en bra dag med både teori och praktik tillsammans med ett gäng trevliga WE-människor – de flesta har jag träffat tidigare, men några var nya. Extra roligt var det att träffa fnork-bloggaren Helena – vi konstaterade att det var över tre år sedan vi träffats live sist. Hon deklarerade att hon planerar att komma på ridläger till oss i sommar, så nu får vi verkligen se till att fixa det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *