Prognoshäng

Så här års är väderprognosen den webbsida jag besöker allra flitigast. Vädret påverkar så mycket, och framför allt vill jag få till en bra ridplanering med så kvalitativ träning som möjligt. För att kvaliteten på träningen blir sämre när vädret och underlaget är sämre, det är ett faktum. Sen varierar det lite från häst till häst hur mycket det påverkar.

Underlagsmässigt klarar vi oss ändå relativt bra, mycket tack vare att vi sköter vårt underlag noga. Den sista veckan har det bitvis varit lite hårt, men eftersom vi saltat en volt har vi ändå haft riktigt bra underlag där. Resten är helt ok, eftersom det är helt slätt, även om det inte är lika mjukt och fint.

Det väder som är allra sämst att rida i är regn och blåst samtidigt. Ska jag välja det ena föredrar jag faktiskt regn före blåst. Amelia funkar rätt bra med antingen regn eller blåst, men hatar när det blåser regn i ansiktet. Grao däremot tycker att blåsten är obehaglig och blir mer spänd när det blåser. Det gör förstås att det är svårare att få till ett konstruktivt och bra ridpass – även om det kan vara bra träning för honom och mig att försöka hitta metoder för att komma till arbete även då. Xipo är den av våra ridhästar som är bäst på att hantera väder. Även han kan bli lite spänd i blåst, men fungerar ändå bra.

De kommande tio dagarna har jag varit bekymrad för ett tag – snöstorm på tisdag, då jag ska åka och träna med Grao, och dessutom ska jag flyga till Uppsala tidigt ons morgon. Dessutom 5-6 minusgrader och rejält blåsigt – det är inte behagligt alls! I senaste uppdateringen minskade tack och lov mängden snö, och det ser ut att kunna bli lite sol i slutet av veckan till och med! Det, kombinerat med att jag har tre olika träningar i ridhus inplanerade under de kommande 10 dygnen, gör att det ändå verkar finnas möjligheter till bra träning den här veckan med. Men jag längtar till den tid då vädret inte spelar lika stor roll. Regn eller blåst när det är över 15 grader är ju inte så besvärligt!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *