Tre dagar – tre träningar – tre grenar

En helg är en helg, men pepprar man den med träningar blir den snabbt även en högtid. Vi har lyckats fylla våra mellandagar väl. Jag började redan på annandagen med att hålla i WE-träningar. Dagen efter åkte vi till Julia och tränade WE med Xipo och Grao. Igår var Ulrik och hopptränade med Xipo, och idag har vi varit på Flyinge och tränat dressyr för Olof med båda hästarna. Jag kommer dessutom ha ytterligare tre WE-grupper ikväll.

Ulriks hopptränare Susanne höjde nivån rätt rejält för honom och Xipo igår. Hindren var lite högre än tidigare och framför allt ökade hon den tekniska svårigheten. På det hela fungerade det bra – Xipo hoppar som en gummiboll, men inte alltid helt förutsägbart vilket gör det svårare för husse förstås. Jag var hästskötare och fotograf, så jag bjuder på några bilder från träningen här.

Dressyrträningen idag var som vanligt väldigt nyttig. Olofs förmåga till analys är mycket värdefull både för Ulrik, som jobbar med att höja kvaliteten i rörelserna och göra vad han kan med Xipos för dressyr något begränsade trav och för mig som arbetar med grundarbetet på en häst som inte alltid är helt okomplicerad. Min stora uppenbarelse idag var när Olof bad mig att driva fram den svagare vänstersidan i vädervarvet mot vänstertygeln utan att stötta upp på höger alltför mycket. Först gick det fort (väldigt fort), sen upptäckte Grao att jag inte räddade upp honom på höger och bromsade själv för att inte välta. Detta gjorde vi i både trav och galopp – och jag hade nog aldrig vågat testa det utan professionell övervakning. Detta kommer kräva en hel del arbete, men vi kom överens om att det är bästa sättet att arbeta just nu. Vi enades också om att slutet av januari är en lämplig tid för en längre vila för Grao. Inte mindre än tre veckor och inte mer än fyra trodde Olof var lagom. Han har arbetat fem dagar i veckan under de fyra månader han varit här och det kan nog vara lagom med en mental paus för att han ska smälta alla förändringar i hans liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *