Bikram dressyr

Bikram Yoga har ni kanske hört talas om, när man utövar yoga i ett varmt rum, som en bastu ungefär. Yogamänniskorna ska dock inte inbilla sig att det är de som kommit på konceptet. Dressyrryttare har utövat motsvarande under sommarhalvåret så länge det funnits ridhus.

Vi var alltså iväg och tränade idag. Det var inte så illa som det kan vara, men visst är det varmt och kvavt i ridhuset, och jag kan lova att man inte blir svalare av att rida Grao. Inte ens fartvindarna hjälper.

Fokus på lektionen är att undvika att häst välter vänster. Han har nämligen börjat göra det, om jag är ofin nog att be honom gå på en bestämd linje i vänster varv, vänsterställd. Vi konstaterade att det är lite märkligt att en av Sveriges mest skänkelkänsliga hästar helt plötsligt blir totalt döv för skänkeln. Det kändes i alla fall bra att få hjälp med hur jag ska reda ut det hela, och på slutet gick vi riktigt bra i vänster varv, utan att välta.

Galoppen tyckte Olof dessutom hade blivit mycket bättre. Nu kan han få galoppera som lite beröm ibland, tyckte han. Grao tyckte det var en utmärkt idé.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *