Hösten är här

 

Höstfärger i trädgården
Höstfärger i trädgården

Igår skulle vi egentligen ha åkt till Mellbystrand och ridit på stranden ihop med ett gäng kompisar, men det ostadiga vädret gjorde att vi istället stannade hemma och arbetade på gården. Det har blivit hög tid för höstsysslorna i trädgården, och med upptagna kvällar och ofta även helger blir det inte så mycket tid kvar för det.

Jag började med den oglamorösa uppgiften att pumpa ur vatten från gödselstaden. Det är ju egentligen en riktigt bra grej att göra – det blir plats för mer nederbörd på gödselplattan och växterna i trädgården får god näring, men det är ett skitigt jobb, det är det. Jag lyckades i alla fall pumpa ur en dryg kubikmeter gödselvatten, tack vare min konstruktion med en finmaskig kräftbur runt munstycket för att förhindra att det sätts igen. Förhoppningsvis kommer det hjälpa vår tujahäck på traven – vi vill att den växer fort och högt så den läar på ridbanan. Sedan rengjorde jag pump och slang och plockade in det i frostfritt utrymme. Inte för att det känns som om frosten är på gång här, men det är ju skönt att ha det gjort när det blir dags.

Sen tog jag hand om höbalarna som jag odlat i – och som det som sagt inte blev mycket av. Jag hoppas verkligen att det lyckas bättre nästa år.

Stora kastanjer som skräpar ner
Stora kastanjer som skräpar ner

Ett evighetsarbete här är att räfsa ridbanan. Vi har fyra stora kastanjer utmed banan, så det är både löv och kastanjer som måste räfsas bort. Om vi inte slarvar med att sladda utan håller banan plan hela tiden går det ändå ganska lätt att räfsa.

Rosorna har inte slutat blomma än
Rosorna har inte slutat blomma än
Kärleksörten är ett annat glädjeämne i trädgården så här hårs
Kärleksörten är ett annat glädjeämne i trädgården så här hårs

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *