Flitig helg

Pensévattenfallet växer

Så här års är det massor att göra på gården, så helgerna går åt. Det är i alla fall skönt att det är varmare och ljusare. I helgen har vi tagit itu med ett antal projekt. På lördagen var vi på däckverkstaden och satte på nya sommardäck på både släp och dragbil. Dyrt, men nu kör vi säkert i alla fall. Nya däck är en sån där utgift som känns helt onödig, fast jag egentligen vet att den är helt nödvändig. Dessutom var vi iväg och hämtade några badkar som rivits ut från en bostadsrättsförening – hästarna ska få dem i hagarna och jag hade ett jobbmöte. Lördagmiddagen åt vi på La Prima Classe i Lövestad – undrar om vi är de enda som har en ”kvarterskrog” som ligger 3,5 mil bort? God och prisvärd mat har de verkligen i alla fall. Ulrik åt pizza och jag pastaknyten fyllda med päron och gorgonzolasås. Dessutom red vi förstås varsitt pass på ridbanan.

Idag har det varit fullt fokus på trädgården. Jag började med att gå ut och röja grenar i vår ”hemliga trädgård”, den lilla trädgård som ligger bakom gästhuset. Ulrik hade sågat ner plommonträdet där, och jag har beskurit äppelträdet tidigare.

Hästarna fick lite goda grenar, resten drog jag undan för senare bränning. Jag hann precis klart med detta innan en dressyrelev kom och red en lektion på ridbanan.

Nästa projekt var att fixa en matarkabel mellan två hagar som antagligen blivit skadad – den går under vår lilla grusväg och det hade börjat knäppa betänkligt i marken där. Vi lade den nya matarkabeln i en vattenslang för att skydda den bättre.

Jag fortsatte sedan grävandet. Vi tycker att vår tujahäck utmed ridbanan växer för långsamt och jag tror att det beror på att den fätt för lite vatten. För ett tag sedan köpte jag en automatbevattning, och idag har jag grävt ner 40 meter slang utmed häcken. Nu hoppas vi att det tar fart!

Ulrik klippte gräset – det var årets andra klippning och det hade hunnit bli rejält tjockt. Jag hade även klippt upp häcken in till den lilla trädgården där vi tagit bort plommonträdet, så han kunde klippa där med. I bakgrunden syns några av de 15 säckar jord jag var och köpte i fredags eftermiddag också.

Vi har fortfarande massor kvar som måste göras i trädgården, och jag hade egentligen ambitionen att hinna ytterligare några saker den här helgen – men tyvärr räckte tiden inte till. Söndagens ridning blev ett dressyrpass för mig och ett pass med garrocha för Ulrik. Dessutom fick Grao besök av vår sadelutprovare, Olof från Ingdams. I trädgården växer det för fullt, så jag passar på att njuta av alla blommor.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *