Pasta med sås på kirskål

wp-1465295420863.jpg

Efter att ha förfasats över all kirskål jag har i trädgården bestämde jag mig för att testa och äta den. Det blev bra. Jag kommer aldrig kunna äta så jag håller ogräset i schack, men det skadar ju inte att ha lite trevligt medan det tar över trädgården.

För en portion gjorde jag så här:
Plocka en full näve kirskål, späda blad.
Förväll en minut
Koka upp saltat vatten och lägg i en portion pasta
Tärna och stek lite kycklingfilé, jag gissar att jag gjorde på ca 50-60 g
Hacka de förvällda kirskålsbladen och häll i stekpannan tillsammans med kycklingen
Lägg till en försvarlig mängd hackad vitlök till blandningen
När pastan är klar, häll av kokvattnet och lägg i en rejäl klick St Agur eller annan god ädelost och en skvätt grädde
Blanda i grejerna från stekpannan
Red med mjöl och späd med mjölk om det känns nödvändigt
Hacka över valnötter

wp-1465295413345.jpg

Med ingredienser som St Agur, grädde och valnötter kan man givetvis inte misslyckas! Jag tyckte det var så smakrikt som det var så jag kryddade inget mer. Den inte alltför snåla biten St Agur sköter sältan utmärkt på egen hand.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *