Min supergoda pizza

IMG_20160624_175553290

Vi är inte så traditionsbundna av oss, och igår på midsommarafton festade vi till på vår goda hemgjorda pizza. Jag tycker vit pizza är godast, och min favorit är vit pizza med päron, grönmögelost och valnötter. Så här görs min pizza:

Det finns tre hemligheter bakom en välgräddad pizza – den ska gräddas fort, varmt och underifrån. Därför börjar jag med att sätta ugnen på undervärme och 275 grader, och sätter in en tom plåt.

Kavla ut en pizzadeg. Att göra pizzadeg är tråkigt, och vi har testat många olika färdiga. Favoriten är den som man köper fryst på Picard, men jag tycker att det funkar med såna där kylda förkavlade också. Men om jag använder en sån kavlar jag ut den lite extra.

Först täcker jag botten med en blandning av creme fraiche och ost. Jag täcker hela vägen ut till kanten, men det är förstås valfritt. Sen skivar jag över päron över hela ytan, smular över grönmögelost – helst St Agur som jag köper från Lilla Ostaffären som ligger precis bredvid Picard i Malmö. Överst lägger jag hackade valnötter.

IMG_20160624_173744548

När ugnen och plåten är varm tas plåten ut och pizzan (som ligger på ett bakplåtspapper) dras upp på den varma plåten och placeras på nedersta falsen i ugnen, där den gräddas kort och snabbt. För det mesta är 4-5 minuter lagom, men det handlar lite om vilken deg man använder hur tjock degen är och hur mycket fyllning man har. Botten ska ha en fin gyllenbrun yta på undersidan.

IMG_20160624_175546908

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *