Jag fortsätter att samla bra recept här! Idag äter vi ananaspaj – och då den är gul är den väl en utmärkt påskpaj? God är den i alla fall, och lätt att göra. Jag har gjort precis samma paj med björnbär också. Det går utmärkt, men det blir en helt annan karaktär på den.
Pajdeg:
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Blanda ihop allt och tryck ut i en pajform. Det här pajskalet ska INTE förgräddas!
Fyllning:
- 1 ägg
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 500 g krossad ananas
Låt ananasen rinna av och blanda allt och häll det i pajskalet. Grädda sedan i 40-45 min i 175 grader.
Pajen äts kall (och är godast dagen efter den är gjord). Jag äter den som den är, Ulrik har gärna en klick vispgrädde till den.