Fullt igen

Idag på morgonen har vi tagit emot årets andra leverans av grovfoder från Katslösa Agro. De är helt suveräna som leverantörer och producenter. De är noga vid odling och skörd och har massor med olika partier med olika näringssammansättningar att välja på. Vi har varit kunder hos dem sedan vi flyttade hit 2013 och jag har aldrig sett en bal som har haft en antydan till att vara dålig. Dessutom kommer leveransen när den ska och de är trevliga och hjälpsamma.

Jag skulle givetvis ha fotat under arbetets gång för att visa hur vårt system funkar, men jag hade lite fullt upp då!  När vi renoverade stallet gjorde vi ordning ett foderrum med gjutet, slätt golv. Vi tog även upp en äldre port som var igensatt, så vi kan lasta in från baksidan, från den väg som går runt hela vår gård.

Vi lägger alla balar på varsin pall, och drar sedan dem på plats med en handtruck. Vi har hittat ett bra sätt att stuva in 12 eller i nödfall upp till 14 balar. Det innebär att vi klarar oss precis på två leveranser per år.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *