Lite skogsarbete

wp-1463242761164.jpg

Vi har en skogsdunge om en dryg hektar i vår ena hage. Innan den blev hage var det så igenvuxet och snårigt att det knappt gick att gå in. Nu har hästarna gått där ett par vintrar och det börjar bli riktigt fint. Men det är en sak som inte har varit så rolig. När de planterade träden satte de gnagskydd av plast runt dem. Allteftersom träden vuxit har de ramlat av, och hela dungen har alltså varit full av plastskivor.

wp-1463242752890.jpg

Igår tog vi ett rejält tag och fyllde nio extrastora sopsäckar med gammal plast. Det är inte helt rent ännu, men det mesta tror jag att vi fick bort. Resten får vi ta nästa år. Det gäller ju att passa på innan växtligheten kommit för långt, och det här var verkligen i sista momangen. På sikt vill vi även gallra ganska kraftigt i dungen för att få ner mer ljus till marken. Då blir det förhoppningsvis även mer gräs där. Inte för att vi behöver mer bete, men det är trevligare med en gles dunge med gräs på marken än en tät snårskog med nässlor.

Olsgård 024

Det är verkligen mysigt nere i dungen, fåglarna kvittrar rofyllt och det finns ett par dammar – dit hästarna inte har tillträde. På sommaren hade jag nog vågat låta dem göra det, men eftersom vi använder den här hagen mycket på vintern litar jag inte på att de inte går ut på eventuell is.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *