Equitana-pepp

Vill du ha ett eget steeplechasehinder? Det finns på Equitana.

Equitana är världens största hästmässa. För den som inte varit där är det svårt att föreställa sig hur stort det är. Mässan består av 12 mässhallar, alla rejält stora och en del av dem i två plan. Det tar ungefär tre hela dagar att gå igenom och se hela mässan. Den hålls vartannat år, och om en vecka drar den igång igen.

Vi kommer åka dit i slutet av de tio dagarna de håller öppet. För mig blir det nionde gången, för Ulrik blir det fjärde. Jag kommer som vanligt bevaka mässan för både Hippson och Ridsport. På Hippson brukar det bland annat bli ett bildspel, här är bildspelen från 2009, 2011, 2013 och 2015.

Alla de praktiska förberedelserna är klara – hotell är bokat, resan är planerad, sketchers-skor och kompressionsstrumpor för att fixa långa dagar på mässan är kanske inte packade, men finns ändå redo. Jag har läst på nomineringarna till innovations-priserna som delas ut och har en grovplanering av hur jag ska arbeta. Dessutom håller våra shoppinglistor på att växa fram. Förra gången var ett par läderridstövlar till mig det viktigaste på listan, och jag gjorde ett jättebra fynd! I år är det saker som softshellridbyxor, täcken och förbrukningsartiklar som står på listan – och så förstås: benskydd! Vi har köpt så himla bra benskydd här tidigare, och vartannat år behövs det faktiskt några nya.

En annan bra sak att shoppa är herrkläder. Utbudet av herrkläder här är betydligt större än någonstans i Sverige, och Ulrik brukar till och med kunna få välja färg på sina ridbyxor när han handlar där.

Under hela dagarna pågår det dessutom ett showprogram. Där kan kvaliteten variera från amatörmässiga uppvisningar av rasföreningar till showinslag av världsklass. Genom åren då jag besökt mässan har standarden här höjts rejält, och jag har haft glädjen att se både fantastiska showinslag och riktigt bra clinics där – och allt det ingår i inträdesbiljetten. Det finns även ett par andra scener/maneger med veterinärföreläsningar, hovslagarföreläsningar, vetenskapliga presentationer med mera.

På kvällarna är det shower som inte ingår i inträdet, utan som man löser separat biljett till. Mest spektakulärt är HopTop-showen, som vi väljer bort i år.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *