Första försöket

wp-1478272369774.jpg

Idag har Grao och jag varit på välarrangerad Pay & Ride på Ystad RK. Det var en väldigt spänd häst som ändå genomförde en Lätt C:1 på ett rätt ok sätt. Det verkligen kokade i honom bitvis, och i första galoppen drog han iväg och jag trodde han skulle hoppa över dressyrstaketet på kortsidan. Jag fick ta tag rejält i honom för att få stopp.

Spändheten var ju genomgående men bitvis fick jag honom ändå att arbeta på hyfsat, och vi landade på 64,6%. Det var förstås en generös bedömning, men ändå roligt att jag kunde få sjuor på det mesta som inte flippade. Med lite träning och erfarenhet tror jag det kan bli riktigt bra. Det är ju ingen mening för mig att lösa hästlicens för i år, men jag hoppas kunna hitta ytterligare någon P&R innan jul.

Det som inte funkade så bra var lastningen. Han har ju tvekat lite tidigare men det har gått att lirka in honom på ett par minuter. Idag tog det betydligt längre tid, både när vi skulle dit och när vi skulle hem. Det får nog bli lite lastträning framöver, för så här kan vi ju inte ha det. Jag är van vid hästar som går rakt in och blir mest förvånad när det inte är så.

Jag testade även dubbelfläta – min första någonsin. Även där finns förbättringspotential, men jag tycker ändå resultatet blev godkänt som första träning.

wp-1478272409820.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *