Avelsdiskussioner

Vi passade på att prata med hannoveranerförbundet här på Equitana för att diskutera Amelia som avelssto och hur de tycker vi ska tänka vid hingstval. De kollade upp hennes stolinje, och vi fick veta att stofamiljen är en av de äldsta, stammodern är född 1880. Det är rätt häftigt kan jag tycka! Överlag är det, precis som vi misstänkt, en mycket stark stofamilj. Av de visade stona i familjen har en majoritet statspremiepoäng, precis som vår Amelia. Det intressanta är att de är ungefär lika starka inom hoppning som inom dressyr. Amelia själv har ju låga poäng på hoppningen som fyraåring i Sverige, vad jag förstår för att hon inte matchades för att hoppa. Som treåring i Tyskland hade hon däremot 8-9. ”Hon har rejält scope va?” sa representanten för förbundet, och vi kunde bekräfta.

F-blodet, som vi varit inne på, var en rekommendation från dem. Hon föreslog även att vi skulle titta på Belissimo Ms söner.

Nu fick vi ännu lite mer att fundera på, även om vi fortfarande är rätt skeptiska till importsperma. Vi får se hur vi gör!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *