Snart återhämtade

Det var en tuff helg på många sätt föra helgen. Vi körde 12 timmar upp till Uppsala med Xipo i släpet för att Ulrik skulle tävla riksmästerskapen i WE. Tyvärr gick tävlandet inte särskilt bra. Xipo råkade få tungan över bettet vilket förstås gjorde att resultatet blev det sämsta någonsin för dem. Han blev åtta av nio i den medelsvåra klassenDet är rätt tufft när sådant händer vid årets viktigaste tävling. Ulrik har diskuterat händelsen med sin tränare Olof och de har kommit fram till lite olika strategier för att undvika att detta händer igen. Klassen vanns av Louise von Heideken, som alltså blev riksmästare i medelsvår klass för seniorer. Svårklassmästare blev Johanna Nygren, vi gratulerar förstås!

Om vi släpper de tråkiga delarna och detaljer som själva tävlingsmomentet så fick vi ändå en rätt bra utflykt. Vår plan var att starta vid sjutiden på fredagsmorgonen. 7.40 rullade vi iväg. Även om vi hade ägnat hela torsdagkvällen åt packning och förberedelser så var det lite mer att göra än vi tänkt innan vi kunde åka. Ungefär halv två var vi framme i Mantorp, hos Sissi Lilja. Där fick Xipo sträcka på benen i en hage medan vi åkte till Sjögestad Motell och åt lunch. När jag bodde i Östergötland var det ett ganska slitet och daterat ställe. Nu har tiden hunnit ikapp och det är istället retro. Det är dessutom renoverat med bibehållen 60-talsstil, och även menyn är trendigt tidsenlig. Vi åt alltså schnitzel, gröna ärtor, kulpotatis och en riktigt god gräddsås som serverades i snipa.

Efter ungefär en timme lastade vi igen och körde till Uppsala via Katrineholm och Strängnäs. Xipo installerades på Uppsala Ponnyklubb och vi installerade oss på Hotell Fyrislund. Xipo fick nog det större hotellrummet.

Notera även den fina placeringen av sänglampan, mitt på ena långsidan. Ytterväggen gick kant i kant med fotänden på sängen, så den enda fria ytan var den knappa halvmeter som Ulrik och väskan står på här på bilden. Vädret var kanon och utsikt hade vi med.

Vi frågade på hotellet om ett bra ställe och äta på och fick en vägbeskrivning till Max eftersom Subway i huset var stängt för kvällen. Ulrik nöjde sig inte utan letade med hjälp av tripadvisor upp en liten iransk/persisk kvarterskrog där vi åt riktigt gott – jag testade en gryta med kyckling, valnötter och granatäpple.

Uppsala Ponnyklubb hade verkligen mobiliserat för fullt för denna WE-helg. Förutom riksmästerskapsklasserna fanns det öppna klasser och en juniorpokal att slåss om. Vi tyckte det var kul att träffa och umgås alla WE-entusiaster runt om i Sverige som vi känner mer eller mindre väl, men bara träffar vid sådana här tillfällen. Inför söndagen hotade väderleksrapporten med 14 mm regn, och klasserna gick utomhus. Tack och lov ändrade det sig, så det blev bara någon enstaka millimeter under dagen. Desto mer kom det när vi körde hem senare på kvällen.

Vi hade planerat att övernatta hos Sissi på vägen hem, men då vi kom iväg i vettig tid, strax efter 16, bestämde vi oss för att köra hela vägen hem. Det var förstås lite tufft, men vi tyckte alla att det var skönt att komma hem och få sova i egen säng respektive box.

Jag fotade inte särskilt mycket, men här kommer i alla fall några bilder på Ulrik och några av våra vänner.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *