Idag kom vi iväg

Idag stod det WE-träningar i Hofterup på schemat, och stormen hade ju lagt sig helt så det var absolut inga problem att komma iväg.

Ulrik och jag rider ihop när vi tränar WE, och nu var ju träningen förstås i första hand för honom – men det är supernyttigt för Grao att hänga med och se vad farbror Xip gör. Nytt ridhus och grejer framme gjorde förstås det hela lite extra spänt, men jag tycker ändå att det funkade riktigt bra. Visst var han emellanåt lite spänd, men stora delar av tiden arbetade han på riktigt fint. Vi började med att skritta över bommar redan innan jag suttit upp. I svansen på Xipo var det inga problem att gå över de färgade bommarna, inte ens när det var två i rad. Ulrik fick sedan rida en övning med vändning runt pinne och byte mellan två bommar. Vi red samma övning i skritt – stor bakdelsvändning runt pinnen, rakt fram mellan bommarna och så bakdelsvändning åt andra hållet runt nästa pinne. Det var inga problem alls, tyckte Grao.

Sen tränade vi Tre tunnor. Mest tittade vi på när Ulrik och Xipo arbetade på att höja sin kvalitet genom att få volterna exakt lika stora och bytena på rätt plats. Men Grao och jag testade även hindret i både skritt och trav, och oj så duktig han var! Det gick verkligen precis hur bra som helst. Vi ska absolut börja rida lite WE-hinder även hemma, det kommer vara väldigt nyttigt skulle jag tro.

När vi kommit hem, tagit hand om hästarna och mockat tyckte vi att vi gjort oss förtjänta av varsin hamburgare på Le Clé i Ystad. De duktiga hästarna fick en skottkärra hö ute i hagen, det var de nöjda med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *