Vi tränar WE

I helgen skulle Ulrik träna WE för Julia, och jag bestämde mig för att jag ville vara med och träna på riktigt, inte bara rida med när han tränar. Grao har ju varit med hos Julia ett antal gånger, och han var väldigt lugn och fin redan från början. Vi började med att rida galopp utmed spåret och lägga 10-metersvolter på varje långsida. Jag fick dessutom flytta lite i öppna efter volterna eftersom Grao gärna tränger inåt, särskilt i vänster varv.

Sedan red vi enkelslalom, jag i trav. Första vändan var Grao lite taggad efter galoppen, men Julia sa till mig att bara sitta och mata på – han behöver bli trygg i det han gör genom upprepning. Det gick rätt fort för honom att lugna ner sig och göra övningen bra. Jag fick även testa att vända mot väggen efter sista pinnen och att lägga en volt runt den sista. Det var bra sätt att komma åt den där vänstersidan.

Sedan red vi lite sidvärts över bom. Eller Grao och jag gjorde det bakom bom, eftersom jag inte vill trassla till saker för honom genom att ha en bom under magen just nu. Det var första gången han testade detta, och här var han jättefin åt vänster, men hade lite svårare åt höger.

Under tiden vi väntade på Ulrik testade vi även att rida mot och intill den fasta grinden. Grao tyckte det var lite läbbigt, men han gick med på att stå intill så länge den inte rörde sig. Jag kunde även sträcka mig efter den och hålla i den om vi och grinden var helt stilla. Det är en bra början i alla fall.

Sedan var det parallellslalom. Även här red Grao och jag i trav, och vi fick jobba med att ta ut svängarna ordentligt. Även här kom vi åt den vänstra sidan rätt bra, när jag höll rätt linje.

Vi avslutade med ryggning i korridor. Det har vi inte gjort innan, men Grao är bra på att rygga, och han gjorde det hur bra som helst. Vi till och med fattade galopp i första steget ur ryggningen sista gången.

Det är förstås rätt mycket arbete kvar innan Grao är WE-häst, men det är roligt att vi faktiskt kan börja arbeta med hindren nu.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *