Tagga WE

Det var rätt länge sedan vi tränade WE på hemmaplan, men idag blev det av. Grao var PÅ. Jättepå faktiskt!

Mitt mål var att jobba med galoppen men göra det enkelt för oss. Vi började med lite skritt och trav i parallellslalom och tre tunnor. Dessutom hade jag lagt ut två mjuka bommar, en att gå sidvärts över och en som en enkel trav-eller galoppbom. Sidvårts undan vänster skänkel går riktigt bra nu, men den gula bommen hade böjt sig lite. Som en gul banan! Det gjorde den rätt skum tyckte Grao – och han konstaterade att det var svårare om bananen låg som en ledsen mun än om den låg som en glad mun.

Att hoppa över en bom var inga problem. Visserligen blev det första språnget och några till lite lätt – överdimensionerade. Men över kom vi!

När jag började jobba med galoppen gjorde jag övningen Astrid lärde mig sist jag tränade för henne. Jag lade mig på en stor volt runt alla tunnorna. Sen gjorde jag små volter in, runt en tunna i taget. Det är verkligen ett bra sätt att jobba med kvaliteten i volterna. Vi behöver inte byta galopp och vi kan när som helst stämma av och gå ut på den större volten.

Vi gjorde även parallellslalom med enkla byten. Eller rättare – jag galopperade en sväng, gick ner till skritt. Samtidigt gjorde Grao en övergång till taktskutt. Sen skrittade jag och han taktskuttade tills vi kunde enas om något som liknade skritt. Då fattade jag galopp. Grao sa Yiiiiihaaaa! sen galopperade vi fyra språng – upprepa. Sen gjorde vi samma sak i tre tunnor.

Jag testade även tre bågar i parallellslalom med byten. Vi kan ju egentligen inte byta, men varför se det som ett hinder? Vi fick rena byten åt vänster och byten medelst karatespark åt höger. Ändå inte helt illa liksom.

När vi var klara rann det svett blandat med sand nedför hela hästen. Även om Grao blir lite väl överexalterad så är det ändå rätt kul med entusiastiska hästar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *