Sladda lugnt

Idag har jag varit ledig, så Grao har fått jobba hårt. Vi åkte till Julia och tränade WE. Dagens träning handlade mycket om att bryta ner och backa saker lite för att bygga en bättre grund för ökad kvalitet framåt. Dagens hinder var parallellslalom och tre tunnor. Jag har ju tidigare varit noga med att inte låta baken sladda ut i svängarna och haft bra koll på yttersidan. Idag var uppgiften att tänka tvärt om. Genom att svänga för innertygeln, lätta i ytter, höja innertygeln lite och till sist till och med flytta baken några steg utåt inför rakriktningen arbetade vi med att få bra förutsättningar för ridning på en hand på sikt. När jag har tyglarna i en hand måste jag ju vända mer med yttersidan, genom att överdriva det motsatta får vi bättre förutsättningar att spåra i svängarna och dessutom få lite mer tid framför allt i svängarna i parallellslalom.

Vi började träna i skritt. Grao och jag tränar en hel del i noggrann skritt hemma så för oss var det jättebra att börja där. När det funkade bra övergick vi till långsam trav. Grao vill ju gärna gasa men här fungerade det riktigt bra att rida riktigt lugnt och noga. Så småningom övergick vi till galopp, och försökte göra precis likadant, svänga, sladda ut baken lite och rida lugnt. Det var lite kul att känna att när jag fick till svängarna bra och fick det där sista spränget med baken lite ut så blev rakriktningen lätt och bytet bra. Redan i skritten kände jag av den effekten – den raka linjen blev nästan magnetisk och drog oss in rätt – en kul känsla!

Vi gick tillbaka till den lugna traven efter ett tag och växlade lite mellan gångarterna. Det var verkligen en intressant lektion och vi har mycket att träna på hemma nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *