Plötsligt händer det

Idag har jag varit och tränat WE för Julia Wittsell – för en gångs skull inte hemma hos henne utan på Sandåkra Ridklubb, bara en kvarts körning hemifrån. Lyxigt!

När jag stod i stallet och höll på och göra iordning Grao insåg jag plötsligt: jag var matchad! Jag hade mörkblå ridbyxor, mörkblå väst och en vinröd funktionströja i samma färgskala och mörkblå hjälm. Grao hade i sin tur mörkblå benskydd och mörkblå schabrak, i samma nyans som mina kläder. Jag gick och hämtade mina mörkblå skinnhanskar, lade på det mörkblå ylletäcket och lastade i vår mörkblå transport som var kopplad bakom den mörkblå bilen! Det här borde jag förstås haft bild på. Men det har jag inte.

Varken Grao eller jag hade varit på Sandåkra tidigare, så Grao tyckte det var lite spännande – men vi var båda nöjda med det rejält stora ridhuset. Perfekt att ha gott om plats när man tränar WE. Dessutom hade de en riktigt rejäl bro. Vi började värma när gruppen innan oss höll på, och när de red över bron passade vi på och hängde på när det fanns draghjälp. Det gick alldeles utmärkt! Första gången fick han lite panik uppepå bron och började steppa, och då blev han förstås ännu mer rädd av ljudet. Men jag lyckades behålla kontrollen och vi gick av lugnt. Nästa gång var bättre och tredje gången var det helt lugnt.

Vi arbetade mycket med galopphinder, enkelslalom med bibehållen galopp, parallellslalom med enkla byten och två tunnor med enkla byten. Det går bättre och bättre att gå från galopp direkt ner till skritt. Tidigare har jag haft svårt att få ner honom helt och få en ren övergång, nu får jag istället fokusera på att inte bromsa FÖR mycket, måste vara precis lagom. Ett par gånger blev det mer piaff än skritt, men det rättade till sig när jag lyckades finstämma hjälperna ytterligare.

Dagens sista hinder var grinden. Den gör han jättebra utan repet, men Julia hade oss att utmana oss lite ändå och gå ännu lite närmre och arbeta med att inte bara göra momenten utan verkligen fokusera på kontrollen. Vi avslutade med att Julia satte upp repet och jag red fram och långsamt flyttade honom närmre. JAg lyfte och satte på några gånger, gick igenom när repet låg på marken och lyfte och satte på från andra hållet, som man gör när man stänger. Det här var dagens svåraste övning enligt Grao.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *