Hästrundan

Österlen är ju sedan länge känt för sin konstrunda. Sedan några år tillbaka finns även en hästrunda – dvs en helg då en mängd olika personer och anläggningar öppnar upp för uppvisningar, aktiviteter och annat som har med hästar att göra. Du kan verkligen titta på eller prova på det mesta under den här helgen. I år var Grao och jag med för att visa hur WE går till tillsammans med domaren Eva Nilsson, hemma hos henne på Rosdala utanför Tomelilla.

Det hela började dock inte så bra, när jag skulle packa släpet såg jag att ett av transportens däck var platt.

Som ni ser var jag så upprörd att jag inte ens lyckades fota utan att hålla fingret för. Ulrik och jag fick raska på och byta till reservdäcket och Grao fick bli utan knoppar i manen.

Vi kom i alla fall fram i tid och till vår glädje såg vi att Evas prova-på-verksamhet verkade vara välbesökt. Många passade på att prova WE-hinder och få lite hjälp på vägen.

Sedan visade Grao och jag ett antal hinder. Eva och jag hjälptes åt att prata och förklara för publiken, där det fanns både mer och mindre erfarna personer. Det är perfekt tycker jag, för då kommer det frågor på lite olika nivåer och det blir bra bredd. Vissa saker klarade vi bra, och andra har vi problem med, precis som det är i verkligheten. Jag tycker det är ganska bra att visa att allt inte är perfekt hela tiden och att vi hela tiden måste träna på olika saker beroende på var våra styrkor och svagheter ligger. Grao var ändå superduktig och klarade till och med en mindre applåd på slutet. Jag tror det är jättebra för honom att få visa upp sig när det är lite skarpt läge men ändå inte tävlingspress, och bra för mig också förstås. Nu hoppas vi att den här helgen har fått ytterligare några ryttare sugna på att fortsätta att träna WE- världens roligaste ridsportgren.

Hela clinicen livesändes och finns att se i efterhand:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *