Enkla och bra slalompinnar

Under träningshelgen förra helgen använde Eva slalompinnar gjorda av markeringsvimplar och dunkar. Det såg så bra ut att jag bestämde mig för att göra egna! Vimplarna var såna där gula käppar med röda vimplar som bönderna använder för att markera i åkrarna. Jag frågade min grannbonde var man köper sådana, och han tipsade mig om Knickarps Traktor och Bil, som jag ju faktiskt kan välja att passera på väg till jobbet. Igår stannade jag till där, och det visade sig att de hade två typer av vimplar, de där gula och vita, som var lite tjockare. Jag valde de vita. De hade 12 st framme och jag köpte allihop. För 20 kr styck var det inte mycket att vela om!

Hemma inventerade jag tomdunkar, och lyckades få ihop nio stycken. Jag borrade hål i korkarna. Käpparna var ca 12 mm i diameter och mitt grövsta borr var 10 mm. Det var inget stort problem, med hjälp av en kniv kunde jag vidga hålet lite så jag fick ner käppen. Jag vill ju att hålet ska vara trångt.

Jag hällde i lite ridbanesand i dunkarna och monterade – och på nästan ingen tid alls hade jag fått ihop nio nya slalompinnar som komplement till våra lite mer otympliga. Jag hade inga problem att bära fyra i taget av dessa, så praktiskt när man ska bygga! Till muggflytt kommer jag troligen använda de gamla till de stolpar som muggen ska vara på, men de som man bara ska rygga runt kan ju vara dessa. Men framför allt kommer jag nog använda dem i enkelslalom och parallellslalom och kanske även i två tunnor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *