Dags att natta växthuset för vintern

Så här års är växthuset inte vacker. Allt är övervuxet och vi har dessutom fått en basilikainvasion. Jag har alltså inte ens haft basilika i växthuset i år, det är från förra året. Temperaturen är fortfarande runt 10 grader även nattetid och 13-15 dagtid, men nu kan det ändras fort, så jag tyckte det var lika bra att stänga växthuset för vintern. Jag började med att skörda. Det blev en hel del tomater och ännu mer vindruvor. Dessutom grävde jag upp en chili och en spetspaprika och satte i krukor. Jag tog även några tomatsticklingar. Alla dessa ska bo i sadelkammaren under vintern, för utplantering igen i vår – om de överlever. Jag har aldrig gjort så innan, men det ska bli spännande att se om jag kan få tidigare skörd på det sättet.

Sen rev jag upp all växtlighet som inte ska vara kvar, det vill säga allt utom kiwin och vinrankan. Vinrankan behöver dessutom beskäras rejält, men det får vänta ytterligare en månad. Det blev en hel del, och jag var glad att mina nya trädgårdshandskar är tillräckligt tjocka för att klara nässlor.

Avslutningsvis hämtade jag sex rejäla baljor gödsel och hällde på jorden. Den får ligga där till våren, då jag myllar ner den och gödslar lite till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *