Vilken hetta

Hettan och torkan ställer ju till rätt mycket elände i år. Vi är hittills förskonade från bränder och det ser ut som om vi får det foder vi behöver, så för den delen kan vi i alla fall vara lugna. Det är dåligt med bete i hagarna, men vi har lite hö att stödutfodra med, och hästarna är i fint hull. Men jag lider verkligen med alla dem som ännu inte vet hur de ska kunna mata sina hästar i vinter.

Jag försöker åka ner till stranden så mycket jag hinner, efter jobbet. Vattnet är härligt varmt och skönt, jag uppskattar verkligen att ha en fin sandstrand så nära.

I trädgården ser det rätt tråkigt ut nu. Det enda jag vattnar är växthuset och krukorna på innergården, så det mesta i övrigt är torrt och tråkigt. Dessutom gynnar det här vädret ogräset. Potatisen som vi satte i våras är skördeklar – men även om det finns många potatisar så är alla pyttesmå. Täckodlingen håller fukt, men det kräver ju ändå att det finns någon fukt att hålla.

Blue Hubbarden verkar ändå ha klarat sig hyfsat och vi har ett par riktigt stora på gång. Äpplen har vi också i riklig mängd, och i helgen gjorde vi den första äppelpajen. Blåbär får vi inga alls i år, men det ser ut att kunna bli en del björnbär i alla fall.

De mauretanska malvorna som tidigare år funnits i överflöd är bara några stycken i år, och de är en halvmeter höga istället för en och en halv till två. Jag ska ta tillvara fröna och se till att det kommer nya frön i rabatten till nästa år.

Av rönnbären att döma kommer det i alla fall bli en mild vinter, det finns verkligen inte mycket rönnbär heller.

I morgon planerar jag att åka och rida öppen bana i Trolleholm med Grao. Först sa prognosen regn, och det kändes ok. Nu är den ändrad till uppehåll och 34 plusgrader.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *