Efter stormen

Stormen från igår har lagt sig, men regnet har inte gett sig än. Vi har fått ganska exakt 40 mm på ett drygt dygn, det märks kan man säga. Ridbanan har en stor vattenpöl – men jag är ändå inte så orolig för den. Om det slutar regna under kvällen, som prognosen säger, kommer den vara ridbar imorgon eftermiddag. Hästarna fick gå in under eftermiddagen igår och stå inne till imorse – då de fick gå ut med täcken på. När vi kom hem ikväll ville de gärna gå in. Särskilt Arno, som hade oturen att få ett täcke där impregneringen var dålig. Stackarn var blöt under täcket.

Efter att ha sett prognosen tidigare i veckan såg vi till att rida hästarna ordentligt så de kunde vila både igårkväll och idag. Det brukar faktiskt fungera förvånansvärt bra att planera träning efter väder. Om det bara blåser eller bara regnar brukar vi försöka rida, om det är någorlunda måttligt. Vid både blåst och regn eller intensivt regnande eller intensiv blåst avstår vi. De ridpassen brukar ändå inte bli särskilt konstruktiva, utan risken är stor att de istället bidrar negativt till utvecklingen. Blir det riktigt långa perioder av dåligt väder åker vi förstås till ridhus, men det behövs förvånansvärt sällan faktiskt.

2 kommentarer

    1. Nej, inte alls – jag skulle verkligen vilja ha ett! Men nu har jag ju inte det och får anpassa mig. Och jag vet ju att du är glad för ditt 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *