Ridslingan i kronoskogen

Idag testade vi ridslingan i kronoskogen i Tomelilla. Jag recenserar enligt tidigare använd modell:

Ridbarhet

Tyvärr hamnar betyget ganska lågt här. Just idag gjorde all is och den knöliga marken ridförhållandena särskilt dåliga. Det var ordentligt halt vissa bitar och på andra var den frusa marken som sagt rejält knölig. Det gjorde att vi bara kunde skritta, vilket i och för sig var vår plan också. Tyvärr finns det ytterligare en sak som mer permanent sätter ner ridbarheten på slingan. Den är alldeles för kort. Idag fick vi ihop 3,3 kilometer, kanske går det att förlänga ytterligare en kilometer när förhållandena är bättre, men inte mer än så. Betyget för ridbarhet stannar därför på en tvåa. Även under bättre väderförhållanden är det rätt meningslöst att åka iväg för att rida så kort.

Naturupplevelse

När det gäller naturupplevelse fick vi en stor positiv överraskning mitt på rundan. Efter en rejält brant och ganska lång klätterbacke kom vi upp på en smal, hög ås. Det sluttade brant nedåt åt båda hållen och norrut hade vi en fantastisk utsikt! Det blåste rätt kallt däruppe, men det var det värt! I övrigt var det fin skog, så betyget här blir en fyra, med extra plus för den fina sträckan på åsen.

Infrastruktur

Infrastrukturen på den här ridleden är alldeles utmärkt. Det finns en stor och bra parkering, där det till och med finns en stock för uppbindning av hästar och en uppsittningspall. Ridleden är en del av ett friluftsområde och jag gillar verkligen att man ser ridning som en naturlig del av friluftslivet. Dessutom är ridleden bra uppmärkt och väl separerad från promenadvägarna. Det finns även flera grillplatser och bra ställen att rasta på. Infrastrukturen är en klar femma.

Sammanvägt betyg

På det hela är det många rätt här. Det är bara så himla synd att slingan är så kort! Hade den varit en mil hade det här varit en riktig höjdare. Tyvärr drar det enda faktumet ner totalbetyget rejält och det blir på sin höjd en svag trea.Vi kommer tyvärr troligen inte återvända, åker vi iväg vill vi ha mer ridtid i förhållande till körtiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *