Vikarie

Måndag och tisdag den här veckan har Grao och jag varit vikarier på en dressyrkurs på Sydslätten. En kompis som var anmäld fick problem att hinna på måndagen så jag hoppade in och tog hennes plats. När jag precis bestämt det insåg jag att det var 32 grader ute. Perfekt, då fryser vi inte i ridhuset – tänkte jag inte! Det blev varmt och jobbigt, men ändå bra träning. Jag fick även frågan om jag ville vikariera för en annan ryttare på tisdagen, och tackade ja.

Igår var vädret något svalare, bara 22 grader. Dessutom upptäckte jag till min stora glädje att dressyrstaketen var uppsatta i ridhuset. Det är ju helt perfekt för oss att få träna med dressyrstaket! Vi passade på att rida sjok ur Lätt A:3 – ett program jag dessutom har svårt att träna hemma eftersom vi bara har kort bana. Glädjande nog känns det inte alls särskilt svårt. Lätt A är numera en nivå där Grao leker sig fram!

Det allra viktigaste tipset jag fick med mig var att vara försiktig med tyglarna. Grao är så reaktiv och känslig att det blir för mycket för honom när jag bromsar med tygeln, jag ska jobba mer med att bromsa med magen. Jag fick också många tillsägelser om att hålla händerna längre fram på tygeln.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *