Hackathon på CoderDojo Skurup

wp-1463917513566.jpg

Att kunna programmera är en värdefull kunskap i vår tid – och kommer så vara i än högre grad i framtiden. I Skurup finns det idag möjlighet för alla mellan 7 och 17 år att lära sig programmera av duktiga programmerare – helt gratis. En av dem som arbetar med detta är Ulrik. I helgen han och hans kollegor ett Hackaton – ett programmeringsmaraton över sju timmar.

Hackatonet var även det helt kostnadsfritt – tack vare sponsring från Skurups Sparbank och kaféet 6ti6 och och så de ideellt arbetande mentorerna.  Ett tjugotal barn samlades i aulan på Nils Holgerssonskolan och arbetade med att programmera till exempel robotar och spel som Minecraft.

Plötsligt hörs en skarp ton genom lokalen.

— Vem har programmerat roboten så den låter? undrar några av mentorerna. Programmerar ni ljud måste ni komma ihåg att programmera att ljudet ska sluta också!  Genast tystnar roboten och kör iväg i en annan riktning.

— Tidigare idag programmerade de flera robotar att plocka skräp och köra till papperskorgarna, berättar Annelie Medoc, som arbetar med IT-frågor i skolorna i Skurup. Barnen här är väldigt öppna och nyfikna och villiga att lära. Det är roligt att arbeta med dem. Man hör ofta att unga idag är så ofokuserade och stökiga, men så är det inte alls.

CoderDojo Skurup håller normalt till på Mackleansskolan på onsdagskvällar. De har en facebookgrupp också .

CoderDojo är en rörelse som bara är fem år gammal, men som finns över hela världen. Det startade på Irland 2011 och kom till Sverige med CoderDojo Malmö 2012. Under 2015 startades CoderDojo Skurup. Läs mer på www.coderdojo.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *